motivace - inspirace - sebevzdělávání - komunita

Je září, začína nový školní rok a vy jste si už zase dali předsevzetí, že se pustíte do němčiny, budete se učit pravidelně a tentokrát už to ale doopravdy nevzdáte. Jenže ve skrytu duše se bojíte, že to zase nedáte, protože vám motivace vydrží 2 týdny možná 3 a pak se z vaší učebnice, kartiček a sešitu zase stanou jenom pracholapky.

Co s tím?

Pojďte to tento školní rok udělat jinak!

Přestaňte němčinu vnímat jako něco, co stojí mimo vás, co je těžké, trvá věčnost se to naučit a do čeho se musíte nějak nutit. Pojďte z ní udělat přirozenou a samozřejmou součást svého života a vás samých a tím z tohoto školního roku ten dosud v němčině nejúspěšnější.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Na začátku nového školního roku vám hlavou jedou takovéto myšlenky:

  • ➡ "Já bych tak tenhle rok chtěl/a s němčinou fakt konečně pohnout, ale nedokážu se jí učit pravidelně, nevím, kde na ní brát čas, i když vím, že bez toho to nejde.
  • ➡"Nemám na učení pevnou vůli. Chvíli jsem namotivovaná/ý, tak se jí věnuju každý den, jenže pak moje nadšení zase opadne a já jí nevídím, jak je týden dlouhý... a takhle pořád dokola."
  • ➡"Nežiju v Německu, takže nemám němčinu kolem sebe a je pro mě těžké u ní udržet dlouhodobě pozornost."
  • ➡"Žiju v Německu, ale už nechci pořád všude chodit s telefonem a všechno si muset překládat. Chci si vyřídit co potřebuju, domluvit se a cítit se u toho v pohodě."
  • ➡ "Potřeboval/a bych lidi, kteří to mají jako já. Vědět, že v tom učení a v pocitu marnosti, zadrhávání a frustrace, že mi to nejde, nejsem sám/sama. Lidi, se kterými se vybrečíme, vzájemně podpoříme, a pak se hecneme a jdeme dál."

Rozumím vám.

V dnešní době, kdy uděláme na mobilu klik a během několika vteřin máme vyřízené, co potřebujeme, není vůbec lehké se vydržet dlouhodobě věnovat učení, i když máte motivaci či dokonce chodíte do nějakého kurzu. Navíc všichni máme spoustu práce a málo času.

Proto jsem pro vás připravila jedinečný prostor, který vám pomůže přirozeně udržet svou pozornost u němčiny a to díky malé leč pravidelné časové investici. Prostor, kde se můžete v němčině vzdělávat, růst, bavit a dosahovat svých cílů. 

Pojďte si teď na pár vteřin představit, že se do učení němčiny nemusíte nijak nutit, ale že je pro vás přirozené se jí věnovat se stejnou samozřejmostí, s jakou jíte nebo si čistíte zuby.

 

Představte si, že na němčinu ani na své pochyby o učení nebo svém sebevědomí nemusíte být sami.

Představte si tu radost, jakou máte, když vnímáte, že si nemusíte vyčítat, že jste tento týden pro svou němčinu zase nic neudělali, ale můžete se naopak pochválit za drobné kroky, které jste v němčině udělali směrem ke svému lepšímu pocitu a schopnosti v ní komunikovat. 

Od realizace této představy jste jen malý krůček.

Do němčiny se totiž nemusíte tlačit silnou vůlí, nutit se do učení jako na základce nebo usínat s výčitkami, že jste ztracení, protože jste němčině dneska zase nevěnovali ani myšlenku. Stejně se můžete zbavit strachu a konečně mít pocit sebejistoty a vnitřního klidu při komunikaci v ní.  

Můžete na to jít tento školní rok úplně jinak. 

Jak jinak?

Nechte němčině stát se tento školní rok přirozenou, samozřejmou a oblíbenou součástí svého života a vás samotných.

Přes pravidelnost, smysluplnost, inspiraci, zábavu, lidi na stejné lodi, jako jste vy a pod laskavým vedením lektorky, která v němčině chodila a stále chodí ve vašich botách.

Připravila jsem pro vás prostor, který je výjimečný v tom, že se v něm budeme s malou časovou investicí, po malých jednohubkách a hodnotných tréninzích věnovat nejen němčině, ale i efektivnímu učení a reáliím života v Německu. Navíc budete-li chtít, můžete své zkušenosti, zážitky, objevy atd. sdílet s lidmi, kteří jsou v němčině také na cestě za svým cílem. Budete tak mít pravidelnou dávku jazyka, kultury i tipů na učení, které vás udrží motivované a fokusované, ale i odvážné a plné chuti jít dál a dál. Díky naší komunitě porostete nejen v němčině, ale i ve svém životě.

Jak to uděláme?

Pověnujeme se pravidelně každý týden po malých jednohubkách 3 + 1 důležitým tématům.

1. Jak se němčinu učit a jak přemýšlet nad učením a svou cestou s ní, abyste se v ní pohybovali klidně a sebejistě.

2. Rozšiřování slovní zásoby o důležité obraty, bez kterých se tady v Německu neobejdete, ale v učebnicích němčiny je často nenajdete.

3. Objevování a rozšiřování si obzorů o kultuře a životě v Německu, abyste nasávali víc a víc toho opravdu německého a uviděli pro sebe to kouzlo a šarm, které nejen němčina, ale i německá kultura má.

+ 4. Všímání si vlastních pokroků, oceňování drobných krůčků v němčině i radování se z nových poznatků a zkušeností s lidmi, kteří jsou stejně jako vy na cestě za svým snem dokázat komunikovat v němčině.

Nebuďte na své cestě s němčinou tento školní rok sami!

Pojďte díky naší pravidelné podpoře v Komunitě opravdu dojít tam, kam jste si předsevzali!

Pojďte se stát součástí komunity stejně naladěných lidí jako jste vy. Komunity, která spojuje lidi moderní doby s mnoha povinnostmi a zájmy a málo časem, s cílem udělat z němčiny i přesto tak samozřejmou součást svého života, že dát si od ní pauzu nebo jí vzdát úplně už není žádná alternativa.

Přirozeným výsledkem bude, že poroste nejen vaše sebevědomí při komunikaci v ní, ale i chuť  a síla jít v němčině stále dál a dál, a tak postupně dosahovat svých cílů.

Pro koho je Komunita Objev kouzlo němčiny?

  • ◾ Pro vás, kteří se učíte německy, chcete v ní obratně komunikovat, ale nedokážete se němčině věnovat pravidelně, protože čas a povinnosti, i když víte, že právě to je klíč k úspěchu.
  • ◾Pro vás, kteří se do učení musíte kopat a tlačit pevnou vůlí, přitom vnímáte, že vás to takto štve a nebaví.
  • ◾ Pro vás, kteří chcete zatočit s pocitem, že u učení nevydržíte, že se to nedá zvládnout a chcete využít tajného žolíka ve formě party lidí, která se vzájemně motivuje, vzdělává a roste po drobných krůčcích.
  • ◾ Pro vás, kteří jste se přihlásili na tento školní rok do nějakého kurzu němčiny, ale už se znáte a víte, že po pár týdnech vaše počáteční motivace vyprchá a vy byste v tu chvíli potřebovali záchrannou síť, která vám dá chuť a motivaci jít dál. 
  • ◾Pro vás samouky, kteří chcete být němčinou obklopení pravidelně a na své cestě uvítáte stejně nadšené lidi pro němčinu jako jste vy.
  • ◾ Pro vás, kteří žijete v německy mluvící zemi a potřebujete se nejen zlepšovat v němčině, ale taky toužíte po tom, nebýt sami na všechny ty pocity jako je strach, obava, frustrace, pochyby atd., které tu člověk často může bez sebejistoty v němčině zažívat.
  • ◾Pro vás, kteří nežijete v německy mluvící zemi a němčinou nejste denodenně obklopení, toužíte po tom z němčiny nevypadnout, ale naopak mít pocit, že je ve vašem životě prezentní a vy se v ní po malých krůčcích zlepšujete a konečně uvěříte, že se jí dokážete naučit, i když tu nežijete.
  • ◾ A taky pro vás, kteří němčinu a německou kulturu máte rádi a jednoduše by se vám líbilo být jí ještě blíž, dozvídat se nové věci, sdílet své zkušenosti a vzájemně se inspirovat s ostatními stejně naladěnými lidmi jako jste vy.

Komunita Objev kouzlo němčiny je jedinečným místem vaší motivace, inspirace, zábavy a růstu v němčině. Místem, kde se díky pravidelným jednohubkám stane němčina přirozenou, samozřejmou a oblíbenou součástí vašeho světa. A váš úspěch v němčině je tak tento školní rok nevyhnutelný.

 

Kdo je v Komunitě vaše hostitelka a podporovatelka?

Zuzana Link

Jsem lektorkou němčiny a žiju již 14 se svou rodinou v Bavorsku, z toho posledních 10 let v Norimberku.

Záleží mi na tom, aby se moji studenti učili autentickou moderní němčinu a aby získali pocit vnitřního klidu a sebejistoty při komunikaci v ní.

Abych svým studentům dokázala co nejlépe pomoci, vzdělávám se i v tématech spojených s učením, pamatováním, učebními návyky apod. Jsem certifikovanou učební koučkou a v mé práci mi velmi pomáhají i mé znalosti a dovednosti z jazykového koučinku.

Co řekli o spolupráci se mnou?

[...] Tím, že již dlouho žijete v Německu, nepředáváte mi jen nějaký strohý přednes učebnice, ale takovou němčinu, kterou se opravdu mluví na ulici, v obchodě, na poště, na úřadě, ale i v práci. Němci sice vypadají stejně, ale mentalitu mají úplně jinou. Díky tomu, že v Německu tak dlouho žijete, německému prostředí a jejich mentalitě skvěle rozumíte. A to se mi moc líbí a baví mě to. Výuka s Vámi je pro mě klidné, zábavné, takřka rodinné prostředí, kde člověk nemá problém mluvit, i když si není jistý a dělá chyby. Němčina mě díky výuce u Vás tak nadchla, že si jako koníček ve volném čase vyhledávám některé její dialekty." 
Jan Kejřtechnik v prodejně Porsche; absolvent VIP spolupráce
"Paní Zuzka je úžasná, lidská, empatická a stále pozitivní. Přišla jsem do Německa před dvěmi lety a půl a mé sebevědomí spadlo ne na nulu ale ještě níž. Zůstala jsem s dětmi doma, bez němčiny, rodiny, kamarádů... Tak když se odstěhujete do nové země s malými dětmi. Učila jsem se sama doma, ale něco umět a mluvit jsou dvě odlišné věci. Paní Zuzka se mě ujala a první co bylo, tak se mnou jednala hrozně pozitivně, a stále mi vracela mé sebevědomí. Byla jsem motivována dál a více se němčině věnovat a mít jí ráda. Moc jí za toto děkuji a mohu jen vřele doporučit."
Nikola Urbánkováabsolventka VIP spolupráce
"[...] Na kurze oceňujem Zuzkinu prípravu, profesionalitu, kretativitu s veľkým K (ktorá zaručí, že sa nebudete nudiť) a tiež veľmi príjemný, pohodový prístup, že sa človek necíti ako v škole, ale skôr ako v kruhu priateľov, kde sa nebojí používať cudzí jazyk nahlas a hoci aj s chybami, ale používať, čo je pre mňa cieľom konverzačného kurzu."
Monika Klima datová analytička; absolventka konverzačního kurzu
" [...] Člověk, který mě dokáže pochopit, protože vyrůstal stejně jako já v Čechách, ale zároveň i ta, jež najde ten správný německý výraz, slovní spojení a gramatickou strukturu, protože už roky žije v Německu. Velkou výhodou pro mě bylo i to, že má kromě jazykových znalostí i odpovídající pedagogické vzdělání. Je to paní učitelka s čistou a křehkou duší, která má ale i obrovský dar síly a odhodlání. Naše společné hodiny jsou odrazem její kreativity, preciznosti, jejího nadšení, individuálního přístupu a smyslu pro systém a řád. [...]"
Šárka Křapkováučitelka; studentka ve VIP spolupráci
"[...] Zuzka má kurzy vždy perfektně a do detailů připravené. Není to jen nějaká teorie, Zuzka žije v Německu, a tak dokáže posoudit, co se nejvíc používá, na co je třeba si dát pozor. Co je vhodnější a co je lépe moc neříkat. Není to jen drcení nějakých slovíček, i když je kurz on-line, je velice praktický, autentický. V kurzu panuje velice přátelská atmosféra, je možno se na cokoliv zeptat. Výhodou také je, že ke kurzu je možné se i po skončení vracet."
Dana Cabalovástudentka skupinového kurzu
"[...] Přihlásila jsem se do konverzačního kurzu, a to již dvakrát. Zuzka je výborný lektor, na hodiny je vždy perfektně připravená, její hodiny jsou velmi zábavné, poučné. Ze Zuzky vyzařuje přímo pozitivní energie, je vždy usměvavá a němčina Vám tudíž leze do hlavy sama. Na přípravě hodin si vždy dá záležet, není to žádná nuda. [...]"
Marika Koťátkováučitelka; studentka konverzačního kurzu

Na co se konkrétně můžete v Komunitě těšit?

Můžete se těšit na pravidelnou dávku informací, zajímavostí a tipů z těchto 3 oblastí:

1. Slovní zásoba

Budeme po drobných leč pravidelných jednohubkách obohacovat vaši slovní zásobu o důležitá slova a obraty na nejrůznější témata denního života, která se tady v Německu používají denodenně a vy je potřebujete pro sebevědomou komunikaci, ale v učebnicích je většinou vůbec nenajdete. Na své si příjdete především ti z vás, kteří jste na úrovni od A1+ po B2+ (tedy od pokročilejších začátečníků až po středně pokročilé +). 

2. Kultura a život v Německu

Němčina vás bude tím víc bavit, čím víc budete pronikat nejen do jazyka, ale i do německé kultury, mentality a života. Budu vám proto ukazovat poutavé věci jako jsou např. německé vynálezy, které denně používáte, ale netušíte, že pochází z Německa, zajímavé osobnosti z různých oblastí života, svátky, oslavy a tradice, které se tu ctí. Věřím, že tak pro sebe více a více objevíte kouzlo a šarm, které nejen němčina, ale i německá kultura má.

3. Tipy, inspirace a koučovací otázky pro vaše efektivní učení

Základním předpokladem vašeho úspěchu v němčině je dlouhodobé a chytré učení, do kterého se nemusíte nutit, ale které je pro vás stejně přirozené jako si čistit zuby. Proto se budeme po malých jednohubkách a tréninzích věnovat i tomu, jak si udělat z učení návyk a jak se učit smysluplně v souladu s principy fungování naší paměti. Můžete se tedy těšit nejen na učební tipy a vychytávky, ale i na šikovné otázky z jazykového koučinku, které vám pomohou se němčině věnovat s pocitem větší lehkosti.

4. Oceňování svého pokroku, nových poznatků a zkušeností 

Nedílnou a velmi důležitou součástí spokojeného učení a pokroku v němčině je všímání si vlastních zlepšení, oceňování drobných krůčků a radování se z nových poznatků a zkušeností. Moci toto všechno posdílet se mnou a s lidmi, kteří jsou stejně jako vy na cestě za svým snem dokázat komunikovat v němčině, dělá neskutečně moc. Nejenže vás bude učení a němčina mnohem víc bavit, ale navíc vás jako komunita v dobrém slova smyslu nakopneme jít dál a dál.

"Motivace je to, díky čemuž začnete. Zvyk je to, díky čemuž v tom budete pokračovat."

- Jim Ryan - 

Kde budeme ve spojení a jak to bude probíhat?

TELEGRAM:

Od 1. října 2024 spolu budeme sdílet uzavřenou skupinu na Telegramu.

*

JEDNOHUBKY:

Vždy v pondělí, ve středu a v pátek vám do skupiny pošlu krátký příspěvek ve formě hlasové či textové zprávy, obrázku nebo krátkého videa či kvízu k jednomu ze 3 témat (slovní zásoba; kultura a život v Německu; Tipy, inspirace a otázky pro vaše efektivní učení). Na příspěvek můžete podle své chuti a času reagovat, sdílet své zkušenosti, postřehy a vzájemně se podporovat.

*

CHVÁLENÍ:

Každou neděli si dáme "Chválící neděli". Bude to okamžik, kdy se mnou a s námi můžete sdílet své radosti, úspěchy toho týdne, ale i své objevy, zážitky, popř. pochyby a přešlapy ze svého světa němčiny. My je s vámi oslavíme, poplácáme po rameni, popř. vás podpoříme a dáme chuť jít dál.

*

VIDEO-TRÉNINK:

Na začátku každého měsíce na vás bude čekat cca. 20 minutový video-trénink z oblasti učení, metod učení, učebních návyků, sebejistoty a témat s tím spojených (např. Jak si tvořit návyky na učení? Jak pracovat se strachem a nervozitou při mluvení? Jak si zapamatovat členy podstatných jmen? Na co si dát při učení a opakování pozor, aby vám slovíčka opravdu zůstala v hlavě? Jak na chyby? apod.).

*

CHALLENGE, SPECIÁLNÍ NABÍDKY, PŘEKVAPENÍ:

Navíc se můžete v Komunitě těšit na různé challenge, speciální nabídky a překvapení, která vás budou motivovat k tomu, abyste zůstali na své cestě.

*

Na mé příspěvky i komentáře ostatních můžete podle své chuti a potřeby reagovat. Budete-li mít k tématům a věcem v příspěvcích nějakou otázku, položíte jí jednoduše do komentáře, kde na ní ostatní mohou reagovat. V případě, že by otázka vyžadovala delší odpověď, vytvořím k ní jeden z budoucích audio-, video-, obrázkových příspěvků či měsíčních tréninků.

Všechny příspěvky pro vás budu tvořit já, zkušená lektorka, certifikovaná učební koučka a žena žijící již 14 let v německy mluvícím prostředí, takže se můžete spolehnout na to, že se nebudete učit žádné nepotřebné věci, ale naopak.

Předám vám jen takové výrazy a obraty, které se tady v Německu skutečně a běžně používají, a které se budou moc hodit ve vaší praxi i vám.  Zároveň se dozvíte spoustu zajímavostí ze života v Německu a jeho kultury. A v neposlední řadě se postarám o to, abyste se zlepšovali v přístupu ke své učební praxi a dokázali vidět nejen své nedostatky, ale ocenit své i sebemenší úspěchy.

Kolik stojí členství v Komunitě?:

Chci, abyste měli na své cestě s němčinou podporu po celý školní rok a díky tomu opravdu došli tam, kam jste si na jeho začátku předsevzali. Komunita proto bude otevřená po celý školní rok 2024/2025.

Členství se hradí vždy na 3 měsíce.  

1920 Kč / 78 €

Do pátku 27. září 2024 (23:59) platí zaváděcí cena, která vám zůstane po celý školní rok (tedy až do 30. června 2025):

 1710 Kč / 69 € za 3měsíční členství, což je 570 Kč / 23 € za měsíc.

Komunita se rozběhne 1. října.

Otázky, které vás teď možná ještě napadají:

  • Na jaké jazykové úrovni musím v němčině být, abych mohl/a být členem/členkou Komunity?
    Komunita je tu pro všechny od úrovně A1+ po úroveň B2+, kteří chcete dostávat pravidelnou, smysluplnou a rozmanitou dávku němčiny (zejména autentické výrazy z běžného života, které používají rodilí mluvčí), zajímavostí ze života v Německu (včetně svátků, tradic a zvyků), tipů a vychytávek pro smysluplné učení. Nejde nám v ní o rozvoj jednotlivých jazykových úrovní, ale o to, aby se němčina díky naší Komunitě a pravidelnosti v ní stala i přes malou časovou investici přirozenou součástí vašeho života a s ní jste si udržovali motivaci v němčině pokračovat a stále se v ní zlepšovat.
  • V jakém jazyce budeme v Komunitě komunikovat?
    Hlavním jazykem komunity je čeština. Všechny příspěvky ode mě budou v češtině, ale v příspěvcích o slovní zásobě bude samozřejmě jak němčina, tak čeština, abyste si byli jistí, že všemu správně rozumíte.
  • Proč si v Komunitě nebudeme psát německy?
    Komunita neslouží k procvičování písemného či ústního projevu, ale k vaší motivaci, sebevzdělávání, získávání inspirace ze svět němčiny a německé kultury a také vzájemnému sdílení zkušeností a podpory. Jako členové komunity však budete mezi prvními, koho pozvu do konverzačních a jiných kurzů, které v průběhu školního roku otevřu.
  • Jsem velmi časově vytížená/ý, budu stíhat příspěvky?
    Komunita není aktivní kurz, ve kterém budete dělat cvičení, úkoly či se v konkrétní čas setkávat na konverzační hodiny. V naší komunitě jde o to, abyste díky tomu, že na vás pravidelně vyskočí můj příspěvek s nějakou zajímavou informací či inspirací z oblasti německé slovní zásoby, metod učení, německé kultury a života v Německu cítili, jak se němčina stává přirozenou součástí vašeho života a je stále prezentní. Na příspěvky, ale i komentáře ostatních, můžete podle své chuti reagovat časově flexibilně a intenzivně podle své aktuální chuti a možnosti.
  • Kde se Komunita schází?
    Prostor Komunity se nachází na platformě Telegram, což je podobné jako WhatsApp, jen je mnohem přehlednější na příspěvky a komunikaci kolem nich. Po uhrazení členského příspěvku vám do skupiny příjde odkaz v e-mailu, vy kliknete, já vám otevřu dveře a jste tam.
  • Kdy se Komunita rozběhne?
    1. října 2024
  • Jak dlouho poběží mé členství?
    Komunita bude otevřena celý školní rok do 30. června 2025. Členství se hradí vždy na 3 měsíce a automaticky se prodlužuje. V případě, že nebudete své členství chtít prodloužit, napíšete mi 2 týdny před koncem svého předplatného e-mail a vaše členství ukončíme.

Představte si, ...

  • ✅ že bude červen 2025 a vy si uvědomíte, že jste se do němčiny a učení tento školní rok vůbec nemuseli nijak nutit. Němčina se díky naší Komunitě stala tak přirozenou součástí vašeho života, že si to bez ní už ani nedokážete představit. A to, že jste došli do svého cíle, který jste si v září předsevzali, bylo díky tomu naprosto jasné!
  • ✅ že více znáte německou kulturu a tím i více rozumíte německé mentalitě, máte kupu výrazů a slovních obratů, díky kterým si můžete být jistí, že se vyjádříte v situacích, na které by vás ani sebelepší učebnice nedokázala připravit.
  • ✅ že jste si vytvořili na němčinu návyk, poznali nové metody učení, neztrácíte tak svůj čas a energii tápáním, ale udělali jste si v sobě a svém stylu učení postupně jasno.
  • ✅ že na svou cestu konečně nejste sami, ale cítíte se mezi svými. My v Komunitě jsme na stejné cestě, a tak vám rozumíme. Jste-li nadšení ze svého učení, objevů v němčině, zážitku, těšíme se s vámi. Přišli na vás chmury, pocit frustrace nebo strachu, podržíme vás, nádech, výdech a jedeme dál. Společně to dáme!
  • ✅ že se na konci školního roku ohlédnete a uvidíte tu neskutečnou cestu, kterou jste v němčině ušli. Wow! To je pecka, viďte?

Nebuďte na němčinu a učení tento školní rok sami!

Pojďme do toho spolu!

Moc se na vás a naši společnou cestu těším!

Zuzana